Mirror forum
Dobrodošli na Mirror forum!
Registracija je jednostavna, pridružite nam se!

Praznoverja u svetu

Go down

Praznoverja u svetu

Post by Vela on Sun 29 Apr - 21:38:16

Ljudski je um zaista neverovatan i mašta može učiniti čuda. Potreba da nađemo odgovore na nikad razrešena pitanja je večna, a mašta popunjava svaku prazninu. Proizvod ove ‘akcije’ je praznoverje.
baba Top 10 praznoverja!Širom sveta postoje kojekakva praznoverja, a svaka kultura i generacija ima svoje.

Bebe bez duše
I dan-danas u Rusiji veruju da novorođenče sme videti samo majka, otac i babica, i to prvih 40 dana njegovog života. Veruje se da je razdoblje od 40 dana vreme kada će se beba susresti sa svojom dušom i primiti je u sebe. Ako u tom razdoblju novorođenče vidi neko drugi, beba će dobiti deo duše neželjene osobe ili će se životne energije dvaju bića pomešati, što je, naravno, više nego loše.

Trudnice, što dalje od pomrčine
Prema indijskom verovanju trudnica nikada, ali nikada ne sme biti na ulici ako je pomrčina Sunca ili Meseca. Ako je nerođeno dete izloženo pomrčini, Indijci eruju da će se roditi s deformacijama lica.

Taj strašan broj četiri
Poznato je da su mnogi uvereni u zlu kob broja 13, ali manje je poznato da to prati i broj 4. Japanci su uvereni da je upravo broj 4 jako nesrećan broj. Izgovara se shi, isto kao i reč smrt, a upravo zato ga Japanci zaobilaze u velikom luku. Želite li Japancu ili Japanki nešto pokloniti, poklon nikako ne sme biti od četiri dela. Mnogi hoteli i bolnice u Japanu nemaju sobu s brojem 4.

Zabranjeno pletenje na kućnom pragu
U Severnoj Americi prerijski mrmot je glavna meteorološka faca koja će vam otkriti koliko će trajati zima, dok na Islandu ljudi mogu sami kontrolisati njenu vladavinu. Naime, u zadnjim kalendarskim danima zime strogo je zabranjeno plesti na kućnom pragu jer ćete, kako veruju Islanđani, tim bezobzirnim postupkom produžiti trajanje zime.


Najkorisnije su one knjige kod kojih čitalac čini njihovu drugu polovinu." Volter

avatar
Vela


Broj postova Broj postova : 2037
Mirror novac Mirror novac : 2327
Primljeno likeova Primljeno likeova : 5
Join date Join date : 2011-07-17

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum